OVER MIJ.

Marc Evenhauz

Een aantal jaren geleden kocht ik mijn eerste spiegelreflexcamera op marktplaats. Ik zat na een carrière in de IT met een burn-out thuis en zocht een uitlaatklep waar ik energie van kreeg. Nog niet direct vanuit een ambitie om fotograaf te worden, maar vanuit een fascinatie voor de techniek en mogelijkheden van mijn camera. Techniek is altijd al een passie voor mij geweest en tijdens mijn grafische opleiding was fotografie een onderdeel. Het fotograferen heb ik niet van een vreemde, mijn vader en opa waren zeer goede amateurfotografen dus als klein jongetje stond ik al vaak voor de camera. Toen voor de camera en nu achter de camera, want daar heb ik mijn passie gevonden. De marktplaats aankoop bleek een gouden greep. Ik doe voor het eerst iets in mijn leven dat ik heel leuk vind. Op het eerste portret dat ik publiceerde kreeg ik veel positieve reacties.  Dat motiveerde mij om echt te kiezen voor het vak van fotograaf. Binnen twee jaar deed ik projecten voor Lancome en Biotherm. Een combinatie tussen esthetiek en techniek fascineert me.

 

 

 

Soms overtref ik mezelf en dan komt alles samen de belichting, het model, de omgeving, de timing, dat is wanneer ik weet dat het klopt...

In de loop der jaren ben ik geëvolueerd in mijn vak, door training, ervaring  en een grote nieuwsgierigheid altijd op zoek naar nieuwe toepassingen. Ik ben zeer bedreven in bewerkingsprogramma's als Photoshop en Lightroom.  Daarbij komt mijn ICT achtergrond goed van pas. Mijn inlevingsvermogen in mensen helpt enorm bij het fotograferen, ik weet het beste uit mensen te halen en ze op hun gemak te stellen of het nu is bij portretten, reportages of bruiloften. Het is altijd een samenspel tussen mij en de klant, een spel dat ik graag speel. Nu geniet ik iedere dag van mijn werk in een fijne combinatie van portretten, bruiloften, reportages, productfotografie en bedrijfsfotografie, mode en cosmetica.

Het totaalplaatje klopt want ik doe mijn werk met passie en geef 100%, altijd!

 

Copyright © 2017 Evenhauz Photography