partytent+keuze

Partytent materialen: wat is de beste keuze voor u?

Uitleg over de verschillende materialen en de voor- en nadelen.

Dat partytenten er in veel verschillende soorten en maten zijn, zal u inmiddels wel duidelijk zijn. Maar weet u ook uit welke materialen een partytent kan bestaan? En nog veel belangrijker: welke materialen zijn het meest geschikt voor u? In deze blog geven we een overzicht van de verschillende soorten materialen, met hun voor- en nadelen

Partytent Materialen: Het Doek

Vanzelfsprekend wordt het doek van een partytent gemaakt van waterdicht of waterafstotend materiaal en ook is het doek over het algemeen bestand tegen UV straling. Over het algemeen bestaat het doek uit polyester met een coating. Deze coating kan bijvoorbeeld PVC zijn, welke waterdicht is, of PU of PA, welke waterafstotend zijn. De kwaliteit van het materiaal wordt uitgedrukt in gewicht per vierkante meter. Hoe groter het gewicht is, hoe sterker het materiaal van het tentdoek. De kwaliteit van het doek van partytenten varieert enorm. Heeft u een doek met bijvoorbeeld 190 gram PU, dan is dit een redelijke kwaliteit, maar hoeft u bij zware wateroverlast niet per se te verwachten dat de tent waterdicht is. Maar wanneer u een doek met 500 gram PU heeft, kunt u er vanuit gaan dat deze van erge goede kwaliteit is. In veel gevallen wordt voor het dak van de tent een zwaarder materiaal gebruikt, zodat deze geen water door zal laten.

Partytent Materialen: Het Frame

Het frame van een partytent bestaat in de meeste gevallen uit staal of aluminium. Zowel staal als aluminium hebben elk hun eigen voordelen, welke we hier zullen beschrijven. Zo kunt u zelf kiezen welk frame materiaal het beste bij u past.

Stalen Frame

Het voordeel van een stalen frame is dat het goedkoper is dan een aluminium frame. Daarbij is staal sterker dan aluminium. Over het algemeen is een stalen frame betrouwbaar tot windkracht 5. Bij hogere windkracht kan het door zijn eigen gewicht een gevaar vormen.

stalen_partytentframe

Aluminium Frame

Het voordeel van een aluminium frame is dat het zelfs zonder behandeling niet zal roesten. Daarbij is het lichter van gewicht dan een aluminium frame en dus makkelijker mee te nemen en te verplaatsen. Een aluminium frame kan is vaak betrouwbaar tot windkracht 7/8, dit is aanzienlijk hoger dan een stalen frame. In geval van een dreigende storm is het dus aan te raden voor een aluminium in plaats van een stalen frame te kiezen. Nadeel is wel dat het over het algemeen duurder is dan een stalen frame.

aluminium_frame

Wij hopen dat u na het lezen van deze blog over partytent materialen een beter inzicht heeft gekregen in de beschikbare materialen en welke het best bij u past. Als dat niet het geval is kunt u uiteraard contact met ons opnemen. 

Related Posts
partytent accessoires
Pimp je partytent!
tentenparty_discounter
Even voorstellen: Partytenten Discounter
partytent_huren
Partytent huren? Hier moet u op letten!
feesttent huren
Partytent huren: Hoe huur ik mijn perfecte feesttent?

Reageer

Uw naam*
Uw website

Uw reactie*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>