terrasheater_partytentverwarming

Terrasheater: Zo blijf je warm!

Nu de koudere dagen alweer op komst zijn ben je snel geneigd om binnen te gaan zitten.  Maar eigenlijk is het zonde van dat mooie terras buiten. Juist in de herfst en winter kan je tuin er sprookjesachtig uitzien, en dus is het heerlijk om buiten te zitten, maar de koudere temperaturen houden je tegen. Maar weet je dat er een manier is om te genieten van je prachtige herfst en wintertuin, zonder dat je het koud krijgt? In deze blog vertellen we je alles over de verschillende soorten terrasheaters, ook wel terrasverwarming genoemd.

Soorten terrasheaters / terrasverwarming

Er zijn verschillende soorten terrasheaters. Het eerste onderscheid dat je kan maken is tussen de (elektrische) infrarood terrasheater en de gas terrasheater. Onder deze twee soorten vallen ook weer verschillende soorten terrasverwarming. Hieronder volgt in het kort een toelichting van de verschillende soorten terrasheaters.

Infrarood terrasheater

terrasheater

Kwarts- of quartz-verwarmers

Deze infrarood terrasverwarmers zijn goed te vergelijken met een centrale verwarming. Het duurt even voordat het element begint te gloeien en vervolgens wordt de omgeving verwarmd. De kwartsverwarming is meer geschikt voor in een tuinhuis, of blokhut dan voor gebruik in een open ruimte. De warmte gaat namelijk snel verloren in de wind.

Halogeen

Bij halogeen-verwarmingselementen hoef je je geen zorgen te maken dat de warmte verloren gaat met de wind. Deze verwarmingselementen produceren namelijk golven die de waterstof in het menselijk lichaam verwarmen. Dat betekent dat de lamp geen directe omgevingswarmte uitstraalt. Dit heeft als voordeel dat de wind geen invloed heeft op de warmtestraling. Daarbij straalt de halogeenverwarming een sfeervol, rood licht uit.

Golden tube

Waarschijnlijk kan de meest effectieve vorm van verwarming worden bereikt met het golden tube verwarmingselement. Deze geeft korte, intense warmtegolven die tot diep in het lichaam doordringen. Hoe deze infrarood verwarming aan zijn naam komt? Deze verwarming is voorzien van een laagje bladgoud. Dit laagje zorgt voor een reflecterend effect en dat zorgt voor een nog intensere warmte.

 Carbon fiber

De Carbon Fiber is eigenlijk een combinatie van halogeen en kwarts verwarming. De carbon fiber-lampen verwarmen voor ongeveer 70% de waterstof in het lichaam en voor de overige 30% verwarmen de lampen de directe omgeving. Hierdoor worden de lampen wel warm, in tegenstelling tot halogeen. Maar deze lampen zijn net als de kwarts-verwarming wel gevoeliger voor wind. Hierdoor zijn de carbon fiber lampen net als de kwarts- verwarming beter te gebruiken in een gesloten of overdekte ruimte dan in een open ruimte.

 

Gas terrasheater

Het handige aan een terrasverwarming of heater op gas is dat je geen stroomaansluiting nodig hebt. Maar je moet natuurlijk wel af en toe de gasfles vervangen. In tegenstelling tot infrarood heaters verwarmen gasheaters de lucht, waardoor ze warm aanvoelen. Hierbij geldt alleen wel weer dat het veel gevoeliger is voor de wind dan de infrarood verwarming. Heaters op gas kunnen werken op propaan of op aardgas.

terrasheater

Gas terrasheater op propaan

Propaan verbrand efficiënter dan butaan en is daarom beter voor het milieu. De meeste terrasheaters op gas werken dan ook op propaan. Er bestaan echter ook terrasheaters die werken op aardgas.

Gas terrasheater op aardgas

Een heater op aardgas kan worden aangesloten op de aardgasleiding. Het is wel aan te raden dit door een bevoegde monteur te laten doen, want het is belangrijk dat de aardgasleiding goed wordt aangesloten.

In deze blog hebben we je meer informatie gegeven over de verschillende soorten terrasheaters. Heb je verder nog vragen of wil je een terrasheater aanschaffen? Neem dan gerust contact met ons op!

Related Posts
terrasverwarming_heater_partytent
Infrarood terrasverwarming: Zo werkt dat!

Reageer

Uw naam*
Uw website

Uw reactie*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>