Partytent Tips & Adviezen

Op deze pagina geven wij u tips en adviezen over het uitkiezen, aankopen, huren, opzetten, gebruiken en onderhouden van uw partytent. Heeft u na het lezen van deze tips en adviezen nog steeds vragen? Neem dan contact met ons op!

Partytent uitkiezen

- Het uitkiezen van een geschikte partytent is niet altijd even makkelijk. Er zijn veel verschillende soorten en maten tenten. Wij hebben voor u een overzicht gemaakt van de verschillende soorten partytenten.

- Welke partytent afmetingen u nodig heeft voor uw gezelschap kunt u als volgt berekenen. Zonder buffet en stoelen kunt u uitgaan van 1 m2 per persoon. Wanneer u dus een evenement organiseert voor 15 personen, kiest u een partytent van 15 m2. Heeft u wel zitplaatsen in de tent, ga dan uit van 1,2 m2 per persoon. Heeft u zowel zitplaatsen als een buffet in de tent, ga dan uit van 1,5 m2 per persoon. Uiteraard zijn dit algemene richtlijnen en kunt u ervoor kiezen om een partytent met meer ruimte aan te schaffen. Onze partytent calculator geeft een handige schatting van de benodigde ruimte.

Partytent aankopen

- Kunt u uw partytent beter in de winkel kopen of is online handiger? Wat makkelijker is verschilt per persoon. In onze blog ‘Partytent kopen: Online of Offline?‘ leest u meer over de voordelen van zowel online als in de winkel kopen.

- Maak voor u uw aankoop definitief maakt altijd duidelijk afspraken. Wordt de tent thuisbezorgd of moet u de tent zelf vervoeren? Wie is er verantwoordelijk voor schade bij de levering? Wat is uw garantietermijn?

Partytent huren

- Sommige tent verhuurbedrijven bieden partytenten aan inclusief opbouw en afbouw service. Het kan zijn dat je voor deze service extra moet betalen, maar bij een aantal verhuurbedrijven zit dit automatisch bij de prijs inbegrepen. Dat is nog eens handig!

- Vaak is het mogelijk extra’s bij te huren bij uw partytent. Denk bijvoorbeeld aan een tentvloer of een heater, om de tent warm te houden. Informeer bij uw verhuurbedrijf naar deze mogelijkheden en de kosten.

Partytent gebruiken

- Afhankelijk van de weersomstandigheden en de look van de partytent kunt u er bij de meeste tent voor kiezen om wel of geen zijwanden te gebruiken. Bij sommige modellen kunt u de zijwanden oprollen. Bij andere modellen worden de zijwanden apart meegeleverd en kunt u er dus zelf voor kiezen om deze juist wel of juist niet te monteren.

Partytent Onderhouden

- De gestikte naden van een partytent kunnen in de loop van de tijd gaan rotten. Dit vergroot de kans dat de naden gaan lekken. Gelukkig zijn er verschillende onderhoud- en reparatiemiddelen beschikbaar. De naden kun je bijvoorbeeld dichten met nadendichter of reparatietape.

- Het is aan te raden uw tent droog af te breken en op te bergen. Wanneer de partytent vochtig wordt opgeborgen is de kans op schimmel groter.

Partytent Opzetten

- Het is aan te raden een partytent met meerdere mensen op te zetten. Dit geldt uiteraard met name voor de grotere modellen en vooral wanneer het tentdak op de dragende tentstokken getild moet worden. Een kleine vouwtent is over het algemeen prima zelfstandig op te zetten, maar een extra paar handen is natuurlijk altijd prettig.

- Controleer voor het opzetten van de partytent of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. Is het de eerste keer dat u een partytent opzet? Plan dan wat extra tijd in.

-Controleer na het opzetten van de partytent goed of deze stevig genoeg staat. Probeer in te schatten of de tent ook blijft staan in geval van wind of regen. Als dit niet het geval is kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen een grondframe of extra verankering toe te voegen voor extra stevigheid. Ook kan het handig zijn een regengoot toe te voegen, zodat het dak in geval van neerslag niet te zwaar belast zal worden.